Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

inmportera filer 2008-04-10 15:24
Hej!
Min revisor har annat program än jag. Är det något av de kända bokföringsprogramen som inte tar emot filer från Unicell alt unicell tar emot filer från??

Hälsningar
Gunnar
 Skrivet av:  Gunnar Olander IP: 85.225.242.148



Svar: inmportera filer 2008-04-15 23:24
Klistrar in svar frå UNICELL

SIE import/export har dikuterats flitigt här i forum. Tidigare har vi skrivit:
"Hela tanken med SIE (StandardImportExport) är klart lovvärd. Meningen är att man ska kunna "skyffla" data mellan olika ekonomisystem. Standarden är över 15 år gammal. Just SPCS som Du själv nämner deltog i utvecklingen av standarden.

Trots att många system redan på den tiden hade integrerade faktureringsprogram inriktade man sig tyvärr bara på själva bokföringsdelen. Detta är i vårt tycke ganska osmart eftersom man då lätt kan importera data som förändrar konto som visar t.ex kundfordringar UTAN att samtidigt ändra mostsvarande fakturauppgifter. Detta gäller både kundfordringar och leverantörsskulder. Det gäller förstås i lika hög grad även en integrerad inventariebok eller integrerade valutakonton."

!I UNI_BAS finns en reskontra - reskontra är ju samma sak som Kunders/Leverantörers konto i bokföringen fast sorterat efter kund/leverantör. Summan av alla kundfakturor skall ju stämma med saldot på kunders konto och summan av alla leverantörsfakturor skall ju stämma med Leverantörskontot. UNI_BAS tillåter inte någon differens mellan reskontra och bokföring.

Skulle man i en SIE-import importera transaktioner till kunders/lev- konto, då får man en differens mellan kontot och reskontran, detta eftersom SIE-formatet inte kan hantera fakturainformation."

Om man således importerar revisorns korrigeringar av bokföringen med hjälp av en SIE-fil, kommert alla poster som gäller reskontrakonton och inventariekonton att hamna på ett observationskonto. Sedan måste man manuellt kontera om dessa poster till konton som inte är knutna till rekontra eller inventarier.
Det blir oftast precis som Lara Bergström redan angett lättare att knappa in revisorns korrigeringar manuellt från början.
 Skrivet av:  ALLHJÄLPEN I UMEÅ HB IP: 213.65.61.221




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
7 + 1 =