Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

kassaregister och kontantfaktura 2009-09-08 15:33
Hej,

Vi har kontantförsälning i vår verksamhet. Vi redan bokför försäljning direkt i Unibas och lämnar ett kontantfaktura (kvitto) till kunden.
För att slippa ett kassaregister f.o.m. 2010, skulle jag vilja veta om kontantfakturan (kvitto) i Unibass uppfyller bokföringslagens krav på verifikationer. Så om vi fortsätter som vi redan gör.
På kvittot finns uppgifter om kunden (namn + adress), datum försäljning, moms, varor/tjänster, mm.
Tack,

Mvh, Dick
 Skrivet av:  Dick IP: 81.227.12.139



Svar: kassaregister och kontantfaktura 2009-09-13 01:07
Det är så att den nya lagen om kassaregister som träder i kraft den 1 januari 2010, där har man redan varit tvungen att skjuta på kravet om kassaregister till den 1/7 2010. Detta beroende på att det ännu är så mycket oklarheter runt denna lag.

Vi siktar på att UNI_BAS ska bli godkänt att användas som kassaregister. Det vore däremot fel att att redan innan allt är klart runt funktioner och krav gå ut och ge fullständiga garantier. Men det har säkert inte undgått någon att det är många företag i branschen som gör allt vad dom kan för att man redan nu ska bestämma sig för "grisen i säcken". Den som tar något beslut om kassaregister före årsskiftet, har med all säkerhet gjort ett dåligt val.

Vi återkommer förstås om detta längre fram.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 90.231.176.137




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
9 + 9 =