Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Spårbarhet i bokföringen 2010-03-20 01:48
Jag tycker att Unibas är enkelt och ganska bra program. Ett nackdel är att det finns alltför lite möjligheter att spåra händelser i bokföringen. Känns som att de olika enheterna lever sina egna liv och inte är kopplade till varandra i "sidled".

Exempel 1:
a) Jag har för ett antal veckor sedan bokfört en levernatörsfaktura, blir verifikat nummer x.
b) När jag skall bocka av betalningen i fliken "Betalning till leverantör" så finns tyvärr inte verifikatets nummer för själva fakturan angivet i listan så det tar tid att hitta fakturan rent fysiskt i verifikatpärmen. (Nu finns framförallt leverantörsnamn, ort, fakturanummer och belopp)

Exempel 2:
Det skulle vara mycket trevligt att kunna söka på fakturanummer för att snabbt få fram när en leverantörsfaktura eller kundfaktura fakturan bokfördes som inkommande/utgående och när fakturan betalades.

mvh
Håkan
 Skrivet av:  Håkan IP: 81.234.111.215



Svar: Spårbarhet i bokföringen 2010-03-20 09:09
Just det som Du nämner har varit en huvudmålsättning med UNI_BAS. Vi har försökt göra ett bokföringsprogram som ska vara så integrerat med samma faktureringsprogram som det överhuvudtaget är möjligt.
Men Du har rätt allt kan bli bättre.

Exempel 1, där har vi missat, där borde det ha funnits information om verifikationsnummer. - Kommer i nästa version - tack för tipset!

Exempel 2, gå till Rapporter/Kunder/Spåra fakturor - längst ner till vänster finns ett fält "Gå till" - skriv in fakturanummer eller dela av fakturanummer där då kommer du snabbt till den fakturans uppgifter.
Klicka på knappen "Ver.nr" och Du får se verifikationen där fakturan bokfördes. Avbryt och Du kommer tillbaka till fakturauppgifterna. Nere till vänster finns en list med de betalningar som gjorts på fakturan - klicka på en betalning och Du kommer till verifikationen där betalningen bokförts. Bättre än så kan det knappast bli.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.181.2



Svar: Spårbarhet i bokföringen 2010-03-22 10:12
Då blev det ju 1-1 !

Ser fram emot uppdateringen.
 Skrivet av:  Håkan IP: 80.67.13.243



Svar: Spårbarhet i bokföringen 2010-03-25 13:54
Spårning av verifikation vid leverantörsbetalning fungerar nu i den senaste versionen.

(När man valt faktura visas verifikationsnummer och år - klicka på det fältet och man kommer till verifikationen)
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.176.52




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
10 + 8 =