Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Samma regler för support här som via telefon? 2010-10-23 22:16
Hej, när man har frågor som har minst lika mycket med bokföringen som programmet att göra så kan inte Unicell hjälpa till med det, utan man får vända sig till sin redovisningskonsult/revisor. Gäller samma regler här?

Jag hade en redovisningskonsult som använde annat program vilket försvårade kommunikationen lite grann. Denne drog sig också ur efter ett tag vilket inte gjorde saken enklare för mig precis. Det vore bra med någon som själva använder Uni_Bas. Ibland behöver man skicka skärmdumpar så därför vore det bra om kommunikationen går via mail. Någon som kan hjälpa?

Tacksam för svar.

//H
 Skrivet av:  HL IP: 78.70.61.79



Svar: Samma regler för support här som via telefon? 2010-10-24 00:55
Här kan man fråga om lite av varje, och ibland får man riktigt bra svar.

Men, bokföring är ett juridiskt ansvarstagande, och det vore fel att kräva att någon här skall ta på sig någon annans bokföringsproblem.

Det vi andra forumdeltagare kan hjälpa till med är en del (förhoppningsvis) goda råd. Längre än så kan nog ingen sträcka sig.

Men, om du ändrar rubriken på ditt inlägg och gör en ren "efterlysning" av bokföringshjälp/ revisorer som använder UniBas, kanske du kan få tips om någon redovisningsbyrå i din närhet som använder UniBas.

/ Lars Bergström
/ Nöjd UniBas-användare
 Skrivet av:  Lars Bergström IP: 213.64.251.19



Svar: Samma regler för support här som via telefon? 2010-10-24 10:56
Om man ställer en fråga till en revisor, redovisningskonsult, här i forum eller något annat forum, till vår supportavdelning eller till supportavdelningen hos någon annan leverantör av bokföringsprogram eller var som helst, då är det ändå i slutändan företagaren själv som är ansvarig för sin egen bokföring. Det duger alltså inte att säga att " ... det var revisorn som sa...".

Har man supportavtal hos oss, svarar vi på frågor som har med programmet att göra. Allmänna bokföringsfrågor - frågor där svaret är detsamma oavsett vilket program man använder - sådana frågor ska inte UNICELL´s supportavdelning svara på - dessa frågor besvaras bäst av en redovisningskonsult eller revisor eller Skatteverket.

Om man ställer en allmän fråga till Skatteverket, spelar det förstås ingen roll vilket program man använder, Skatteverket kan ändå svara på frågan. Samma gäller om man ställer en allmän fråga till en revisor eller redovisningskonsult. Man kan i UNI_BAS göra en s.k. SIE-export. Det skapas därmed en fil som man kan skicka till sin revisor. Revisorn kan läsa in den filen i sitt eget bokföringsprogram och han ser då Din bokföring precis som om Du hade suttit på hand dator och bokfört. Om det skulle vara så att han inte förstår de skärmdumpar Du skickar till revisorn - skicka då en SIE-fil istället.

Slutligen ska det kanske påpekas att även om man har ett supportavtal för sitt bokföringsprogram, så befrias man inte från skyldigheten att i första hand själv kunna hantera sin dator. Man måste också i första hand läsa handboken och ta del av de videoinstruktioner som finns tillgängliga. Supportavdelningen är inte en ersättare av handböcker och videoinstruktioner. När man väl erhållit hjälp med en fråga bör man förstås göra egna anteckningar så att inte samma fråga återkommer gång efter gång. Av supporten får man veta HUR man går tillväga i programmet, men detta innebär inte att vi alltid kan sitta med under den tiden det tar medan man utför det som ska göras. T.ex en nedladdning av en uppdatering kan ju i vissa lägen ta lite längre tid. Då får man sköta nedladdningen själv och sedan eventuellt återkomma efter det att nedladdningen är gjord. Detta förfaringssätt bidrar till att andra kunder under tiden kan få hjälp med sina frågor.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.176.52



Svar: Samma regler för support här som via telefon? 2010-10-24 18:12
Hej. Ja rubriken kanske var lite fel.
Men att det skulle finnas oklarheter om ansvar var inte alls fallet. Jag hoppas ni förstod det.

Tack
 Skrivet av:  HL IP: 81.226.88.229




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
2 + 9 =