Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

UNI_BAS går snabbt 2010-12-01 20:03
Har nu kört programmet i 7 mån utan bekymmer förutom egen klantighet i bokföringen. Nu plöysligt börjar prgrammet gå jättesegt. Mina program i övrigt går som vanligt och virusskyddet verkar intakt. Förslag på åtgärd?
 Skrivet av:  Ingemar IP: 81.170.247.232



Svar: UNI_BAS går snabbt 2010-12-02 21:28
UniBas ligger såvitt jag vet i datorns internminne, alltså kan det inte gå segt såvida du inte har något fel på datorn.

När du sparar någonting, så skrivs det in på filer i hårddisken. Är det denna process som är seg? Det låter konstigt att programmet "plötsligt" blivit så här. När det börjar gå långsamt kan det vara ett virus. Det kan även vara så att din processor blir varm/överbelastad och då går den inte för fullt.

Kolla temperatur på processorn. Går alla fläktar? Har du mycket damm i datorn?

Har du support ringer du lämpligen Unicell, men jag är 100 på att detta är ett hårdvarufel.
 Skrivet av:  Åke IP: 85.228.167.11



Svar: UNI_BAS går snabbt 2010-12-14 10:01
Hej Ingemar,
Så som du märkt under de 7 månader som Du kört UNI_BAS har det inte varit något fel på hastigheten i programmet. När det nu plötsligt "går segt" är det förstås lätt att tro att det är något fel på programmet.

Åke har i sitt svar till Dig gett Dig tips om att söka felet utanför UNI_BAS. För att andra användare ska ges plats att ge sin syn på hastigheten i programmet har vi på UNICELL har medvetet väntat i 14 dagar på att besvara Ditt inlägg. Eftersom ingen annan tycks ha samma problem, kan detta tyda på att Åke´s svar är det riktiga - leta felet utanför UNI_BAS.

Många (kanske de flesta) bokföringsprogram som riktar sig till mindre företag bygger på enkla filhanteringssystem. UNI_BAS är ett av de få som bygger på en ren relationsdatabas likt många av de riktigt stora ekonomisystemen. Man kan därför lätt säga att UNI_BAS är som en Rolls Royce bland andra bokföringsprogram för mindre företag. Vi ser detta speciellt bland kunder som har riktigt många artiklar (över 300.000) eller riktig många kunder. Trots rejält stor databaser arbetar UNI_BAS mycket snabbt.

Ingemar, UNICELL har ändrat rubriken på Ditt inlägg som ursprungligen löd: "Programmet går segt". Rubriken är ett påstående där allt tyder på att rubriken inte stämmer. När någon ute på internet söker efter vårt forum får man bl.a upp Din rubrik och det är ju inte vi så glada för eftersom UNI_BAS i själva verket istället är extremt snabbt i jämförelse med andra bokföringsprogram. Vi har ändrat rubriken till: "UNI_BAS går snabbt"
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.176.52




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
9 + 10 =