Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Felkod kostnadskonton, samt utskriftsfunktion 2010-12-30 09:50
Hej, allt som oftast när man ska registrera ett kostnadskonto så kommer det upp en varningsruta med "varning detta är inte ett kostnadskonto 4000-9900", trots att man valt just ett kostnadskonto inom dessa kontoklasser. Nu kan man strunta i varningen och gå vidare men undrar vad detta beror på? En bugg?

Undrar också varför man inte kan skriva ut verifikat direkt när det skapats om man är under "övrig bokföring"? Nu måste man stänga, sen gå till rapporter och verifikat och sen skriva ut det. Är detta en tänkt förbättring? Med nuvarande upplägg blir det en hel del tryck fram och tillbaks och man kan missa en utskrift när man sitter med många bokföringsorder.

I övrigt ett superbt program som funkat mycket bra under mitt första år som AB! Och forumet är en gudagåva som löst många problem och frågor!
 Skrivet av:  Bernt IP: 195.216.52.232



Svar: Felkod kostnadskonton, samt utskriftsfunktion 2010-12-30 16:22
Varningen som man kan få upp om man har tilläggsmodulen resultatenheter har jag inte stött på tidigare.Vi ska försöka hitta vad detta beror på - vi återkommer.

Utskrift av verifikation finns under Rapporter/spåra verifikat. Det Du efterlyser är en knapp direkt i samband med att man registrerar verifikationer. Den knappen finns på min dator - men bara där - eftersom det är en funktion som kommer i nästa uppdatering. Den knappen tillkom efter att en annan användare tipsat om detta i ett tidigare inlägg för ett par veckor sedan.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.176.52



Svar: Felkod kostnadskonton, samt utskriftsfunktion 2010-12-30 18:24
Det är trevligt med lite nya funktioner och det finns ju dom som gärna vill skriva ut verifikationer direkt när dessa registreras.

I dagens miljömedvetna samhälle har man mer och mer gått ifrån att spara/skriva ut alla verifikationer. Det vanliga är att man skriver ut en Huvudbok samt transaktionslista/dagbok när man bokfört ett år. Revisorerna granskar dessa listor och man kanske har fått en SIE-fil och väljer då att via datorn granska utvalda verifikationer.

Det är alltså slut på den tid då rader av pärmar tog upp väggarna på kontoret. Kvitton och övriga originalpapper ska numreras efter verifikationsnummer och sättas i pärmar medan själva verifikationen, utdrag från Plusgiro och Bankgiro inte behöver skrivas ut. De finns ju att granska via datorn ändå.

Detta är helt Ok efter SKV:s regler!
 Skrivet av:  Åke IP: 90.224.28.12



Svar: Felkod kostnadskonton, samt utskriftsfunktion 2011-01-03 13:48
Det låter bra!

Angående utskrifter, visst det är kanske OK enligt SKV, men gör man så gäller det VERKLIGEN att vara 110% säker att man har en backup, förvarad utanför den byggnad där datorn står. Rekommenderar online backup via någon av nättjänsterna eller antivirusprogrammen (har Norton, där finns det som option till ringa kostnad). Har man utskrifter går det däremot att återskapa allt manuellt. Alternativt kan man kanske skriva ut huvudbok och dagbok med jämna mellanrum.

Ser fram emot nästa version.
 Skrivet av:  Bernt IP: 195.216.52.232



Svar: Felkod kostnadskonton, samt utskriftsfunktion 2011-01-03 14:20
Du har så rätt Bernt. Backupen är otroligt viktig och precis som du säger ska den förvaras t.ex. i ett USB (eller flera) på något annat ställe än själva bokföringen. Det viktiga i detta sammanhang är förstås också att man stämmer av kontona varje månad. Finns det en diff så får man jätteproblem vid årets slut.
 Skrivet av:  Åke IP: 90.224.28.12




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
6 + 4 =