Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

sie filer 2011-05-30 19:30
Hejsan,

sitter här och funderar hur man i hela friden importerar sie filer.
Snälla kan någon förklara på dummie sråk.

MVH
Malin
 Skrivet av:  Malin IP: 109.58.113.180



Svar: sie filer 2011-06-09 09:17
Import av SIE-filer gör man under Rapporter/Bokföring - på vänster sida finns en knapp "SIE-export". Under samma knapp finns importen.

När det gäller SIE-import måste man vara försiktig. Man kan importera tokigheter som kan bli svåra att reparera. Man måste alltså vara mycket medveten om VAD man importerar. Det som finns i importfilen - DET ÄR JUST DET SOM KOMMER ATT IMPORTERAS. Om Din revisor skickat tillbaka en SIE-fil med ändringar som han har gjort och den filen samtidigt innehåller ALLA dina tidigare verifikationer. Då kommer det att sluta med att Du får dubbel uppsättning verifikationer.

Det är också så att SIE-formatet har sina brister. SIE-formatet känner inte till att det finns något som heter fakturor, kunder, leverantörer eller inventarier. I UNI_BAS kar vi t.ex något som heter KUNDER. När vi tar fram en lista på våra kunder, kommer vi längst ner i listan kunna se hur mycket våra kunder är skyldiga oss. Samma belopp får vi förstås längst ner om vi tar fram en lista på alla obetalda fakturor. Om vi sedan går in i bokföringen och tittar på kunders konto, där förväntar vi oss självfallet att finna samma belopp även där. Om man nu har importerat en hög transaktioner till kunders konto i bokföringen utan att samtidigt importera kund- och fakturauppgifter, ja då har vi plötsligt en differens mellan bokföring och kunder/fakturor. Av den anledningen är kunders konto, leverantörers konto och inventariekonto spärrat för kontering (import av SIE-transaktioner). Om SIE-filen innehåller sådana transaktioner kommer dessa att läggas på Bevakningskontot.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.177.214




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
5 + 8 =