Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Bokföra i slutet av året, endast? 2013-01-19 10:05
Några vänner har precis nu efter årsskiftet startat ett handelsbolag som de kommer att ha på hobbynivå. Omsättning blir kanske runt 100 000 kr och det kommer inte vara många verifikationer som ska bokföras. Men behöver de bokföra löpande under året (kanske en gång i månaden) eller kan de spara alla kvitton och underlag och föra in allt i något bokföringsprogram i slutet på året strax innan bokslutet ska göras?
 Skrivet av:  Cherry IP: 83.255.9.210



Svar: Bokföra i slutet av året, endast? 2013-01-19 23:32
Lägg inte bokföringen på hög! Årsvisa buntar är inte godkänt! Månadshantering accepteras, om det inte är frågan om kontanthantering. Kontanter skall bokföras helst samma dag, men nästkommande dag brukar accepteras.

Så här skriver Skatteverket på sin hemsida:
"Du ska löpande bokföra uppkomna affärshändelser i grundbok och huvudbok. Kontanta in- och utbetalningar ska bokföras senast påföljande arbetsdag, övriga affärshändelser så snart det kan ske. Det innebär att affärshändelser som inträffat under en kalendermånad ska bokföras senast under den påföljande månaden. Verifikationerna måste hållas ordnade i avvaktan på bokföringen. Det underlättar för dig när du ska lämna dina verifikationer till din bokföringsbyrå."

Använd gärna skatteverkets hemsida, de har bra webinformation!

/ Lars Bergström
/
/ Nöjd Unibas-användare
 Skrivet av:  Lars Bergström IP: 213.64.250.7




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
2 + 1 =