Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

fel datum på fakturan 2007-06-30 00:11
Jag råkar skriva förfallodatum i stället för faktura datumet,finns det lösning till problemet.
Tacksam för svar.
Hälsningar Adel932
 Skrivet av:  Adel IP: 81.235.235.92



Svar: fel datum på fakturan 2007-07-06 11:51
Att göra fel kan hända för de flesta. Det mesta kan man därefter enkelt ändra i UNI_BAS. Vissa förutsättninga för ändring är begränsade i bokföringslagen.

Just när det gäller datum, är detta en grundläggande uppgift i registreringen. Datum kan därför inte ändras i efterhand.

För verifikation med fel datum:
Gå till Registrera/Övrig bokföring/Ändra - genom att klicka på verifikationens rader kommer dessa automatiskt att motbokas - vilket bokföringsmässigt innebär detsamma som att man tar bort raden. Tar man på detta sätt bort alla rader, ja då har man ju tagit bort verifikationen. Den finns kvar men gäller inte längre - helt enligt bokföringslagen.

För en faktura med fel datum:
Gå till Rapporter/Kunder (el lev.)/Spåra fakturor. Klicka på den felaktiga fakturan och i nederkant tryck på "Kreditera fakturan". Fakturan krediteras automatiskt vilket innebär detsamma som att den aldrig funnits. Skriv därefter en ny med rätt datum.
Ovanstående krediteringsautomatik finns bara om man inte registrerat betalning på fakturan. Har man registrerat betalning får man istället registrera en kreditnota manuellt - Gå till "Registrera/Kundfakturor" Klicka på lilla knappen ovanför kundnumret (Faktura/Kredit) så registreras en kreditnota på samma sätt som att registrera en faktura.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 90.224.38.240




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
2 + 10 =