Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Ta bort registrerad faktura, är bokförd/betald? 2007-08-02 12:30
Har registrerat "leverantörsfakturor" för betalning framöver. Några av dessa har visat sig innehålla fel. Det har upptäckts innan någon betalning skett eller att den är registrerad som "betalning till leverantör", så därigenom så har det aldrig skapats något verifikatnummer heller. Har då försökt att ändra den befintliga felaktiga men inte lyckats. Har då registrerat en korrekt faktura och senare även betalt denna.

Men nu till problemet det ligger ju ett antal (gelaktiga) fakturor och "slaskar" som ser ut att ej vara betalda. Hur kan jag ta bort dessa på ett enkelt sätt? De har ju inget verifikatnummer eller liknande så ska jag verkligen behöva registera en mottransaktion/korrektur i bokföringen?
 Skrivet av:  Erik Naessen IP: 81.229.125.108



Svar: Ta bort registrerad faktura, är bokförd/beta 2007-08-02 16:08
I UNI_BAS finns en unik knapp "kreditera fakturan". Knappen hittar man under Rapporter/Kunder(ev lev)/spåra fakturor - klicka på den felaktiga fakturan och knappen finns i nederkant. Men, man får då inte ha gjort någon betalning.
I vissa enstaka fall kan fakturan inte krediteras denna väg. Man måste då gå den långa vägen genom att kreditera på samma ställe/sätt som man registrerar en vanlig faktura (längst upp i bild finns en knapp "Faktura/Kredit").
Registrera som vid faktura - inga minustecken eller så. Både fakturan och kreditnotan måste sedan "betalas" - använd samma betalkonto så att betalningarna balanserar (tar ut varandra)
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 90.224.38.240




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
10 + 5 =