Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Prisstrategi UNI_Bas-mini 2007-08-23 22:30
Jag förstår inte varför ni fortsätter att tjata om hur illa ni tycker om prisstrategin för er egen produkt UNI_BAS-mini. Jag antar att ni vill sälja programmet till kunder, då begriper jag inte varför ni underminerar er egen försäljningsargumentation genom att hela tiden påpeka hur knäpp prissättningen är. Vad värre är, ni skyller det hela på en konkurrent. Det står er väl helt fritt att antingen ha samma prisstrategi, och då borde ni visa att ni står bakom den, eller också tar ni fram en egen priskonstruktion som ni själva är nöjda med. Eller så lägger ni ned produkten. Det känns faktiskt lite som "härtill är jag nödd och tvungen" när ni marknadsför UNI_BAS-mini. Jag tror att ni förlorar en del kunder på det här, genom att ni sår frön av tvivel om er uppriktiga vilja att marknadsföra och sälja programmet. Det skapar osäkerhet hos presumtiva köpare. Och osäkerhet är något som marknaden avskyr, för att prata börsspråk. Tack för ordet.
 Skrivet av:  Mr Magoo IP: 81.233.11.4Svar: Prisstrategi UNI_Bas-mini 2007-08-23 23:59
Du har helt rätt! - "Härtill är jag nödd och tvungen"

UNI_BAS (standard) har funnits sedan 2002. Priset har hela tiden varit 1.250:- kr ex moms.
Vi har under ett antal år varit helt ensamma om att ha ett program med både bokföring och fakturering i den prisklassen och där man dessutom kan kan slippa debet och kredit. Vi är oerhört stolta över UNI_BAS. UNI_BAS är marknadens snabbast växande ekonomiprogram. Vi har en priskonstruktion som är helt normal en priskonstruktion som utan omsvep visar det verkliga priset.

Vi har under de gångna åren annonserat i en del tidningar och vi har framhävt enkelheten och priset 1.250:-. Visma/Spcs har störts av våra försäljningsframgångar. I december 2006 annonserar plötsligt Visma/Spcs i helsidesannonser över hela landet, ett program där man plagierat vårt sätt att slippa debet och kredit. En annonskampanj som torde ha kostat mer än vår årsomsättning. Man annonserar programmet för 590:- kr. Inte ett ord om vad programmet egentligen kostar, den informationen får man inte ens i klarspråk på deras egen hemsida. I annonsen vid sidan om vår annons för UNI_BAS (a 1.250:-) finns nu ett program SOM TILL SYNES kostar 590:-. Programmet för 590:- kan förstås inte i fråga om funktionalitet jämföras med UNI_BAS. I själva verket är det dessutom så att 590-kronorsprogrammet är dyrare än 1250-kronorsprogrammet. Det säger sig själv att ett pris på 590 är mer lockande än ett pris på 1.250 - om nu 590-priset vore sant - men hur vet annonsläsaren att priset 590 är en bluff? Hur kan man komma på tanken ens att misstänka en bluff?? Den verkliga prisbilden för Spcs program framgår på vår hemsida, sidan om UNI_BAS-mini http://www.unicell.se/?s=9&productID=10

Vi står inför valet att endera blunda för det oetiska tilltaget från Visma/Spcs sida att presentera ett rent lögnaktigt pris på 590 kr som direkt kommer att jämföras med vårt ÄRLIGA OCH SANNA pris 1.250 kr i annonsen vid sidan om.
Om Visma/Spcs hade varit ett litet källarföretag, hade vi klart kunnat blunda för deras vilseledande marknadsföring. Spcs var förr ett svenskt företag, men köptes upp av norska Visma-koncernen, som i sin tur köptes upp av ett engelst holding-bolag HGCapital. Att ett så stort företag har så låg affärsmoral är något som man borde ifrågasätta istället för att så som i detta inlägg ifrågasätta vårt sätt att möta en aktuell konkurrenssituation. Av förståeliga skäl saknar Visma/Spcs ett forum där kunder kan framföra sina synpunkter.

Vi skapade i detta läge en ny produkt "UNI_BAS-mini" som skulle vara lika nedbantad som Visma/Spcs enskild firma, MEN där vi åtminstone tagit med funktioner såsom "SIE-import/export" och möjlighet att skapa åtminstone vissa egna konton. I övrigt är vårt UNI_BAS-mini jämförbart med Spcs-programmet. För att möjliggöra prisjämförelse finns ingen annan väg än att vi använder samma avskyvärda prisstrategi som Visma/spcs använder. Till skillnad från Visma/Spcs är vi ärliga och framför vår ursäkt för prisstrategin genom att verkligen ge uttryck för vad vi känner. Vi döljer inte heller att vi i första hand rekommenderar våra kunder att köpa UNI_BAS-standard - en bättre produkt, där man betalar "en gång - aldrig mer".

Om man idag köper programmet Visma/Spcs Enskild Firma för 590:- (+frakt 40:-) eller om man köper UNI_BAS-mini idag för 490:- kr (ingen frakt), DÅ FÅR MAN i oktober OM SEX VECKOR en ny faktura från Visma/Spcs på 590:- kr alternativt från oss på 490:- kr. Betalar man inte - då slutar programmet att fungera.
OBS - den informationen saknas på Visma/Spcs hemsida. Vi ställer oss inte bakom denna sjuka sprissättning, men vi tvingas att använda den för att man ska kunna jämföra våra priser. Det är detta vi är så upprörda över. Det är detta som kastar en tråkig skugga över vår bransch. Skrivet av:  UNICELL AB IP: 90.224.36.41
Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
3 + 6 =